Friday, June 22, 2012

Virágcsokor a menyasszonynak, Bouquet for the bride

Milyen színű és mekkora is legyen a csokrom...?Az esküvői termet beborító virágok ötlete még az őskori időkből származik. A virág törékeny puhaságát egy nő kecses szépségéhez hasonlítják, és valószínűleg ez a fő oka annak, hogy virágokat is belefoglalnak két szív Isten színe előtti egyesítésébe.

A tökéletes csokornak harmonizálnia kell a menyasszonnyal és annak ruhájával. Hagyományosan a menyasszonyi csokrokat fehér virágokból állították össze, hogy az a tisztaságot és ártatlanságot jelképezze. A fehér csokor mai napig is kedvenc, bár egyre többen választanak a ruha mintázatával és az esküvő színeivel összeillő virágot.
Számos módja van a virágok csokorba kötésének, legyen szó egy szálról, vagy szabad formájú csokorról. A jelenleg divatba jövő virágcsokor a kis bokréta, illetve a karkötő alakú virágcsokor. Friss virágokból vagy textil bross kombinációjából készül és egy rendkívül  kellemes megjelenést biztosít, a test közepére vonzza a tekinteteket. A széles csípőjű és magas menyasszonyoknak kevésbé áll jól ez a fajta csokor.
A csokrot általában a derék szintjén tartják. Azonban ha ott éppen van egy olyan minta, amelyet szeretnéd, ha látszana, akkor válaszd a karonfüggő csokrot. Az alján a masnik össze vannak kötve, az egységet szimbolizálva.

elragadóan romantikus   

nem csak koszorús lányoknak .................... 

itt a virág forma és a bross is figyelmet érdemel

Többi inspirációt ide gyűjtöttem 
Follow Me on PinterestEgy jól kiválasztott fejdísz rendkívül látványos. Nézz át néhány magazint, vagy kérj tanácsot a virágárustól a ruhához, és a csokorhoz illő fejdísz kiválasztásával kapcsolatban.
Ne felejts el érdeklődni a virágok frissessége iránt! A virágok természetüknél fogva érzékenyek, így melegben hajlamosak hamarabb elhervadni. Ahhoz, hogy elkerüld az esetlen fejdíszt, válassz selyemből vagy más lengő anyagból készült virágot, mivel a teljes nap folyamán szépek maradnak, és az ünnepség után emlékbe is elteheted.

  változatos formákban készítek fejdíszt, itt meg is rendelheted


Kérlek mutasd meg házasulandó ismerősödnek is, köszönöm. 
No comments:

Post a Comment